Τ' αλφαβητάρια της Σχοινούσας

Το μάθημα-project ‘Τα αλφαβητάρια της Σχοινούσας’ θα πραγματοποιηθεί στη Σχοινούσα, ένα από τα νησάκια του συμπλέγματος των Μικρών Κυλάδων, από 21 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου κι απευθύνεται σε ενήλικες μαθητές νέων ελληνικών στα επίπεδα Α2 – Β1.

Το μάθημα που ξεκινά με το θερινό ηλιοστάσιο θα εξετάσει νοήματα και ιστορίες γύρω από τρεις βασικούς άξονες: τον άνεμο, το νερό και τη γη καλώντας τους μαθητές να εξερευνήσουν, παίξουν και συν-δημιουργήσουν μέσα στην και με την τοπική κοινότητα.

Τα μαθήματα θα είναι ένας μεθοδικός συνδυασμός δημιουργικής μάθησης μέσα στην τάξη και εξερευνητικής πολυ-αισθητηριακής μάθησης έξω από αυτή. Τα μέσα της διδασκαλίας θα είναι αυθεντικά υλικά, ειδικά επεξεργασμένα για την ενότητα που θα αφορούν κομμάτια της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας του νησιωτικού τόπου, καθώς κι εμπειρίες των ανθρώπων του όπως ορίζονται από τη γεωγραφία του νησιού.

Η ενότητα πήρε το όνομα της από το συνεργατικό project που θα διατρέχει το μάθημα: Οι μαθητές θα δημιουργήσουν σε συνεργασία με ντόπιους ‘τ’ αλφαβητάρια της Σχοινούσας’, μια σειρά από κάρτες που θα αποτυπώνουν λέξεις/έννοιες που είναι στενά δεμένες με τη ζωή και τα νοήματα του τόπου και αποτελούν με κάποιο τρόπο την ταυτότητα του νησιού. Κατόπιν οι κάρτες θα ετοιμαστούν γραφιστικά, θα εκτυπωθούν επαγγελματικά και θα χαριστούν στην κοινότητα.

Το μάθημα ‘T’ αλφαβητάρια της Σχοινούσας’ συμπίπτει με τη μεγαλύτερη γιορτή του νησιού: την 9η γιορτή φάβας, ένα πανηγύρι για τον τοπικό καρπό.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε αυτή την εμπειρία και θα θέλατε να λάβετε το αναλυτικό υλικό με τις σχετικές πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

For English click here

Τ’αλφαβητάρια της Σχοινούσας
Σχοινούσα, 21 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2020